Pretraga

Trejder

Trejder – radnik na deviznom tržištu

Reč trejder potiče od engleskog reči - glagola trgovati (to trade). Drugim rečima, trejder je čovek koji trguje – trgovac. S obzirom da se izraz trejder prevashodno koristi na finansijskim tržištima, onda možemo reći da je trejder čovek koji trguje finansijskim instrumentima: valutama, akcijama, fjučersima, sirovinama itd. Dakle, trejder je svako ko uzima direktno učešće u trgovini na finansijskim tržištima.

Generalno gledano, posao trejdera se ne razlikuje puno od, na primer, rada u prodavnici odeće. I vlasnik prodavnice i trejder su u potrazi za odgovorima na ista pitanja: kojom robom je sada dobro trgovati, koja vrsta robe će imati najveću tražnju kod kupaca, kada naručiti robu kako bi zarada od prodaje bila najveća itd. Na primer, jasno je da vlasnik prodavnice neće naručitavati jakne zimi, a prodavati ih leti, jer će u tom slučaju zarada od prodaje biti minimalna.

Ranije su prilikom donošenja odluka trejderi bili prinuđeni da najviše pažnje usmeravaju na osluškivanje glasina, pratili su šta piše u novinama, sami su crtali grafikone i imali su mnogo više posla oko tehničkih stvari. Danas, u doba računara, interneta i novih tehnologija, trejder može da sazna sve što mu je potrebno za rad, a da bukvalno ne izlazi iz kuće. Istovremeno, računarski programi umesto njega završavaju sav tehnički posao. Trejder danas ima brojne olakšice:

- trenutni uvid u podatke o finansijskom stanju različitih država, industrijskih sektora i kompanija koji su mu neophodni za vršenje fundamentalne analize. Ovi podaci se odmah publikuju na različitim sajtovima čim budu zvanično saopšteni;

- računarski programi (terminali) ne samo da iscrtavaju grafikone cenovnih kretanja, već omogućavaju da se im se pridodaju instrumenti tehničke analize;

- zahvaljujući internetu, naredbe trejdera se izvršavaju praktično trenutno, nezavisno od toga u kom se delu sveta on nalazi;

- razvoj finansijskih tržišta praktično omogućava svakome da postane trejder, uz uslov da poseduje relativno mali početni kapital.

 

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore