Pretraga

Error message

Plan trgovanja

Taktika i strategija trgovine u skladu sa planom trgovanja

Kao i u svakom drugom biznisu, trgovina na Forex tržištu zahteva pažljivo planiranje svakog koraka koji se preduzima i važno je pridržavati se usvojenog plana. Glavne tačke koje mora da sadrži svaki plan trgovanja su:

1. Izbor valutnog para kojim se trguje. Kako biste mogli da kvalitetno obavite posao tehničke i fundamentalne analize, ne preporučuje se planiranje trgovine sa više od 2 do 3 različita valutna para. U suprotnom trejder jednostavno neće moći da iskontroliše veliki broj ekonomskih pokazatelja i podataka.

2. Smer trgovine (da li trgujemo samo u jednu stranu ili paralelno trgujemo u više strana – istovremeno kupujemo i prodajemo). Ako je naš cilj maksimizacija profita, onda se treba držati manjih vremenskih okvira i napraviti strategiju povećanja obima trgovine u skladu sa trendom.

3. Odrediti cenovni okvir i uslove za realizaciju trgovinske operacije. Odrediti moguće tačke ulaska na tržište i čvrsto se pridržavati utvrđenog plana. Nikako ne otvarati pozicije na osnovu „osećaja“, intuicije ili prema savetima sa interneta.

4. Odrediti cilj – nivo profita i maksimalno dozvoljeni rizik. Nikada nemojte otvarati pozicije bez aktivne stop loss naredbe. Na taj način ćete potencijalne gubitke držati pod kontrolom.

Više o definicijama termina

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore