Pretraga

Error message

Vremenski okvir (eng. time-frame)

Vremenski period trgovine

To je vremenski period koji se koristi za grafički prikaz cenovnog kretanja u tačno određenom intervalu. Standardni vremensi okviri su 1, 5, 30 minuta, 1, 4 sata, 1 dan, 1 nedelja i 1 mesec. Postoje različiti tipovi grafikona, a najčešći je sa japanskim svećama. Svaka sveća označava određeni vremenski period u zavisnosti od izabranog vremenskog okvira, dok njen vrh predstavlja maksimum, a dno minimum u tom periodu.

Svaki tajmfrejm ima svoje karakteristike. Veći tj. duži vremenski periodi su pogodni za analizu dugoročnih trendova. Na primer, kod nedeljnog grafikona jedna sveća označava period od jedne nedelje. Na tom grafikonu se može sasvim lepo videti promena cene u petogodišnjem periodu (preko 250 sveća na ekranu), dok se na mesečnom grafikonu, gde jedna sveća označava vremenski period od jednog meseca, može analizirati i duži period, od recimo 20 godina. Na taj način trejderi prikupljaju korisne informacije za vršenje tehničke analize na dugoročnom planu. Sa druge strane, manji vremenski okviri bolje oslikavaju reakcije tržišta na pojedinačne važne vesti i događaje.

 

Više o definicijama termina

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore