Pretraga

Error message

Gubici

Gubici su neizbežni, ali se mogu predvideti i kontrolisati

U početku, gubitak se izražava kao potencijalni gubitak, ali kada neprofitabilna pozicija bude zatvorena, izgubljeni novac se skida sa računa. Ako gubitak dostigne 100%, to znači potpun gubitak depozita.

Pošto ne postoji strategija koja daje samo pozitivne rezultate za sve trgovinske operacije, to znači da je procenat neprofitnih trgovinskih operacija svakako veći od nule. U zavisnosti od njega, metode trgovanja delimo na konzervativne (10-15% trgovinskih operacija će dovesti do gubitka) i agresivne, gde ovaj procenat ide do 50%.

Da bi analizirali uspešnost svoje trgovine, trejderi često koriste pojmove maksimalnog i relativnog gubitka. Razlika između njih je u jedinicama u kojima se računaju. Dakle, maksimalni gubitak se izražava u novcu, a relativni u procenitma. U slučaju prekoračenja maksimalno dozvoljenog gubitka, trejder može da podigne svoj novac sa računa tek nakon što plati određeni vid kazne, koji je unapred određen. Što se tiče relativnog gubitka, on vam pokazuje koliko ste udaljeni (bezbedni) od potpunog gubitka depozita. Što je veći relativni gubitak, to je veći rizik od gubitka depozita.

 

Узнать определение терминов

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore