Pretraga

Error message

Maksimizacija profita

Zaraditi više u odnosu na izgubljeno

Maksimizacija profita predstavlja glavni zadatak svih trejdera, ali se do njegovog izvršenja dolazi na različite načine. Maksimizacija profita je u vezi sa zadatkom minimizacije gubitaka, pa možemo reći da je osnovno pravilo za ostvarivanje maksimalnog profita upravo to – svesti gubitke na minimum. Kao primer dobre prakse u tom smislu možemo navesti klizajuću stop naredbu tj. kada se trejder nađe u zoni profita koja odgovara postavljenim ciljevima, on pomera stop nivo tako da prati rast profita i time štiti svoju dobit od mogućeg preokreta i gubitka. Na taj način on vodi računa o maksimizaciji profita. Svakako da bitnu ulogu u tom procesu ima iskustvo, te što je trejder iskusniji, to je i veštiji u izvlaćenju maksimalnog profita iz svake operacije.

Još jedan način za maksimizaciju profita jeste postepeno povećanje obima transakcije. Naime, pozicija se prvo otvori sa manjim valutnim obimom, pa nakon što se pretpostavljeni trend potvrdi, postepeno se povećava obim (broj lotova) i tako se povećava ukupna dobit. Pri tome ne treba zaboraviti pravilo o ograničavanju gubitaka.

Više o definicijama termina

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore