Pretraga

Dopunski trgovinski signali

Kada je Plan trgovanja već napravljen, poseban značaj imaju dopunski trgovinski signali, čiji je zadatak da nam dodatno olakšaju izbor pravog trenutka za ulazak na tržište. Naravno, trgovinski plan ne treba bazirati na ovim signalima, već oni treba da budu potvrda našem ranije pripremljenom planu trgovanja.

Klasični vid dopunskih trgovinskih signala je tehnička analiza – analiza grafičkih figura. Pojava odgovarajućih figura na cenovnom grafikonu ukazuje nam na buduća kretanja. One potvrđuju nastavak aktuelnog, formiranje bočnog ili suprotnog trenda. Figure koje nagoveštavaju promenu trenda nazivaju se figure preokreta i one nam govore da se pred nama nalazi lokalni cenovni maksimum ili minimum. Često se dopunski signali koriste na manjim cenovnim intervalima, gde se jasno vide svi detalji kretanja.

Pored navedene analize grafičkih figura, kao poseban deo tehničke analize izdvajaju se računarske metode analize koje karakteriše upotreba složenog matematičkog aparata putem računara. Rezultat ove analize su tzv. indikatori tržišta koji predstavljaju dopunske signale u trgovanju. Postoji veliki broj ovih indikatora, i za svaki od njih važi poseban način korišćenja, o čemu detaljnije možete saznati tokom teorijske i praktične obuke, sa primerima dobre prakse. Iskusni trejderi imaju običaj da naglase kako su ovi indikatori samo dopunski signali koji se koriste zajedno sa analizom grafičkih figura, ali da je ne mogu zameniti tj. ne mogu se koristiti samostalno. Upotreba računarskih indikatora može biti koristan pri tehničkoj analizi, ali moguće je napraviti uspešan sistem trgovanja i bez njih. Zapamtite da složenija analiza (sa upotrebom velikog broja indikatora) ne znači uvek i bolju analizu.

Rezultat dobro obavljene fundamentalne i tehničke analize treba da bude olakšan rad na deviznom tržištu koji donosi opipljive rezultate tj. efikasan trgovinski sistem. U daljem korišćenju trgovinskog sistema, on se mora stalno usavršavati i prilagođavati novim uslovima, mora biti podložan korekciji u odnosu na promenu količine uloženih sredstava (iznos deponovanih sredstava investitora), ili promene filozofije trgovanja (opreznija trgovina – minimiziranje rizika ili rizičnija varijanta – maksimiziranje profita), kao i u slučaju promene investitora, mora se prilagoditi psihološkim karakteristikama novog investitora. Sistem trgovanja se mora prilagođavati svom korisniku isto kao što krojač šije odela po meri. Kao što je to pokazala dugogodišnja praksa u našoj kompaniji, radionice, predavanja, stručna praksa, i individualno usavršavanje koje stalno organizujemo kroz različite programe obuke, omogućavaju nam da sasvim jasno razumemo način na koji je FOREX tržište ustrojeno, pravila koja u njemu vladaju i sve ono što je potrebno za postavku efikasnog sistema trgovanja.

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore