Pretraga

Pomoć

HK TeleTrade - priznati lider u oblasti konsaltinga i obuke u trgovini na finansijskim tržištima. Trgovina sa nama vam daje mogućnost da zaradite bez obzira na ekonomske prilike.


Kako otvoriti račun za rad na Forex-u?

Napravljen je posebno za one koji se žele upoznati sa zanimljivim i uzbudljivim svetom finansija.

Nastavni materijal u obliku grafikona i analiza koji će vam:

 • pokazati kako i koliko ste mogli da zaradite tokom protekle sedmice;
 • objasniti kako fundamentalni faktori utiču na cenu različitih aktiva;
 • naučiti osnove tržišne analize.

Želim konsultaciju

Želim konsultaciju

Naučićemo vas da samostalno trgujete na finansijskim tržištima i da zaradite novac.

Informacije koje možete naći u ovom odeljku, omogućiće vam da načinite prve korake u svetu finansijskih tržišta.

Ukoliko želite da saznate više, da razumete kako tržišta funkcionišu i kako se na njima može zaraditi, naši kursevi obuke su pravo rešenje za vas.

Na obuci će iskusni trejderi podeliti svoje znanje sa vama i objasniće vam:

 • kako su organizovana finansijska tržišta;
 • kako se realizuju trgovinske operacije;
 • kako trgovinom ostvariti profit;
 • kako se zaštititi od gubitaka za vreme trgovanja;
 • kako prognozirati tržišna kretanja.

Obuku možete pohađati putem učenja na daljinu ili u najbližem predstavništvu kompanije TeleTrade.

saznaj više

ŠTA DONOSI NOVAC NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA

Cene različitih finansijskih instrumenata uslovljene su mnogobrojnim fundamentalnim faktorima koje možemo svrstati u nekoliko grupa. Da bi trgovina bila profitabilna, neophodno je da razumete na koji način ti faktori utiču na promenu cena, i da na osnovu analize tih uticaja formirate prognozu budućih kretanja. Dalje, kroz nekoliko realnih primera videćete kako ta analiza izgleda.

Fundamentalni faktori koji utiču na finansijska tržišta:

 • Finansijski faktori
 • Politički faktori i novosti od značaja
 • Opšti ekonomski faktori
 • Prirodne nepogode i katastrofe.

Valuta

Valuta — finansijski instrument čija se vrednost na tržištu neprestano menja. Ove promene su takve da omogućavaju da se za relativno kratko vreme ostvari velika dobit. Tržište valuta (devizno tržište) je najveće i najlikvidnije finansijsko tržište na svetu. Devizno tržište ne može doživeti slom, što nije slučaj sa tržištima kapitala (berzama), jer pad vrednosti jedne valute izaziva rast druge. Zarada na razlici kurseva se može ostvariti bez obzira da li cena valute raste ili opada. Čak i u kriznim vremenima možete pronaći određeni valutni par na kome se najlakše može zaraditi.

Zlato

Zlato — to je tzv. zaštitni instrument koji pogoduje konzervativnim ulagačima. Ako novac uložite u zlato, možete računati da ćete sačuvati njegovu vrednost u dužem vremenskom periodu. Obično je cena zlata stabilna na dugoročnom planu. Gotovo po pravilu, kada na drugim tržištima vlada neizvesnost, investitori tada značajno povećaju potražnju za zlatom, pa i njegova cena postaje nestabilna. U tim situacijama je najbolje trgovati CFD ugovorima na zlato, jer imate mogućnost da ostvarite dobit kako u slučaju rasta, tako i u slučaju pada cene zlata.

Berzanski indeksi

Berzanski indeksi — to je pokazatelj promene cena za određenu grupu hartija od vrednosti. On pokazuje opšti trend kretanja tržišta. Praćenje dinamike promene indeksa je neophodno sa aspekta procene stanja na tržištu. U zavisnosti od izabranih pokazatelja, indeksi omogućavaju uvid u stanje u određenom sektoru (na primer, ako je za kreiranje indeksa izabrana grupa akcija iz sektora sirovina) ili nekada tržišta u celosti.

Trgovina akcijama je složen zadatak. Mnogo je lakše pratiti indekse koji odražavaju opšti trend na tržištu i trgovati na njihovim razlikama. Prognoza promene berzanskog indeksa je mnogo lakša nego bilo kog drugog finansijskog instrumenta. To ga čini pogodnim za trgovinu.

Akcije

Akcije — to je klasični finansijski instrument koji je uvek bio interesantan krupnim investitorima koji žele da ostvare profit na račun razvoja preduzeća i rasta njegove tržišne vrednosti. Na berzama se kotiraju akcije velikog broja kompanija. Kako biste zaradili u trgovini akcijama, potrebno je da pratite makroekonomske prilike, korporativne novosti i da pravilno tumačite finansijske izveštaje. Glavni nedostatak trgovine akcijama je visoka početna suma za ulazak na berzu (oko $25000).

Trgovina akcijama putem CFD ugovora daje mogućnost da se trguje sa znatno manjim sumama i pri tome je zarada moguća bez obzira da li cena akcija raste ili opada.

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore