Pretraga

Kako se vrši rangiranje

Izbor trejdera sa Rang liste

Rang lista trejdera je izrađena na osnovu jedinstvenog kriterijuma i ažurira se svakodnevno. Pozicija u vrhu tabele je rezervisana za najaktivnije trejdere koji imaju maksimalni povrađaj uloženih sredstava. Što je pozicija na tabeli (rang listi) bolja, to je veća uspešnost kopiranih operacija. Svaki investitor ima priliku da se bolje upozna sa profilom svakog trejdera: dodatni filteri i podešavanja vam omogućavaju da pronađete sve neophodne informacije i napravite listu prioriteta kada su u pitanju parametri na osnovu kojih vršite odabir trejdera sa kojima ćete sarađivati (rezultat, prinos tokom određenog perioda, aktivnost, instrumenti kojima trguje itd.) i sve to bez upotrebe kompleksnih formula i izračunavanja.

KAKO SE VRŠI RANGIRANJE

Identifikacija trejdera se vrši preko broja njegovog ugovora kojeg sistem prepoznaje kao osnov za izbor računa sa koga vrši kopiranje operacija. Ime i lokacija trejdera mogu opciono biti prikazane na njegovom Profilu. Zato je bitno da zapamtite / zapišete navedeni broj koji zapravo predstavlja kombinaciju cifara i slovam jer vam je on neophodan za ostvarivanje željene komunikacije.

Trejderi uključeni u program TeleTrade Invest predstavljaju klijente ili partnere kompanije TeleTrade. Novčana sredstva trejdera i investitora su jasno odvojena i predstavljaju dve zasebne celine: samo aktiviranje opcije kopiranja trgovinskih operacija ne znači da Trejder ima pravo i mogućnost da upravlja novčanim sredstvima Investitora, već kopiranje operacija u automatskom modu znači da će sve naredbe za trgovanje koje je postavo trejder na svom računu biti paraleleno izvršene i na računu investitora. Pri tome, investitor zadržava punu kontrolu nad svojim sredstvima i može u svakom trenutku stopirati svaku pojedničnu naredbu koja je kopirana sa računa trejdera, prekinuti vezu sa trejderom i uspostaviti vezu sa nekim drugim trejderom.

Pozicija trejdera na rang listi se utvrđuje na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu (30, 21, 14, 7 dana). Ažuriranje broja bodova na tabeli se vrši na dnevnom nivou, tako da redosled trejdera na Rang listi u potpunosti odgovara njihovim rezultatima.

REZULTAT SE RAČUNA NA OSNOVU UTVRĐENOG OBRASCA

Ostvareni rezultat se u najvećoj meri bazira na visini ostvarenog prinosa i nivou svakodnevne aktivnosti tokom određenog perioda vremena koji se uzima u razmatranje. Pri tome, uzima se u obzir tzv. faktor umanjenja koji umanjuje značaj rezultata sa prolaskom vremena (uvek najveći značaj imaju poslednji rezultati).

Ovo se ostvaruje upotrebom multiplikatora i faktora umanjenja koji se koriste pri obračunu osnovnog broja bodova:

 • koeficijent - multiplikator se koristi za bodovanje kontinuiteta trgovanja ako je ono duže od 7 dana, ne računajući dan obračuna;
 • koeficijent - multiplikator se koristi za bodovanje neprekidnog prisustva u TOP 10 trejdera na Rang listi u trajanju od najmanje sedam dana, ne računajući dan obračuna;
 • faktor umanjenja se koristi za negativno bodovanje svih gubitaka koji prelaze određeni nivo (penali za povlačenje).

Zaštita interesa Investitora.

Glavni kriterijumi za formiranje Rang liste trejdera su su:

 • Prinos;
 • Aktivnost;
 • Verovatnoća gubitaka.

Najbolje rangirani trejderi su ujedno i najaktivniji, sa najvišim stopa povraćaja kapitala i najmanjim gubicima tokom poslednjeg perioda u kome se vrši praćenje rezultata.

Transparentnost: Formula za izračunavanje pozicije trejdera na Rang listi je javno dostupna i možete je pogledati ako kliknete na sledeći link.

Bez obzira na navedeno, vi možete da detaljno pregledate i uporedite profile svakog Trejdera ponaosob.

Identifikacija trejdera sa Rang liste se vrši preko broja njegovog ugovora kojeg sistem prepoznaje kao osnov za izbor računa sa koga vrši kopiranje operacija. Ime i lokacija trejdera mogu opciono biti prikazane na njegovom Profilu.

Jednostavna upotreba: Uz pomoć filtera možete da pronađete sve neophodne informacije i napravite listu prioriteta kada su u pitanju parametri na osnovu kojih vršite odabir trejdera sa kojima ćete sarađivati (rezultat, prinos tokom određenog perioda, aktivnost, instrumenti kojima trguje itd.) i sve to bez upotrebe kompleksnih formula i izračunavanja.

Bezbednost: Svi trejderi koji su angažovani u okviru programa TeleTrade Invest su klijenti kompanije TeleTrade. Novčana sredstva trejdera i investitora su jasno odvojena i predstavljaju dve zasebne celine: samo aktiviranje opcije kopiranja trgovinskih operacija ne znači da Trejder ima pravo i mogućnost da upravlja novčanim sredstvima Investitora.

Kopiranje operacija u automatskom modu znači da će sve naredbe za trgovanje koje je postavo trejder na svom računu biti paraleleno izvršene i na računu investitora.

Na taj način, investitor zadržava kontrolu nad situacijom: može u svakom trenutku stopirati svaku kopiranu naredbu, prekinuti vezu sa trejderom i izabrati drugog.

Pitanje postaviti

Politika poverenja

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore