Pretraga

Pojam PAMM računa

Počnite da trgujete sa pravim novcem i to odmah! Otvorite račun na FOREX-u!

PAMM-račun predstavlja poseban trgovinski račun koji se sastoji iz jednog ili nekoliko upravljačkih računa koji u celosti predstavljaju jedinstvenu trgovinsku strukturu kojom rukovodi upravljač PAMM računa. Ako se u sastavu jednog PAMM računa nađe nekoliko upravljačkih računa, platforma za trgovanje ih registruje kao jednu celinu.

Kako funkcioniše PAMM račun? Sve je jednostavno i prosto: svi gubici i svi dobici koji skupljaju na PAMM račun dele se proporcionalno između Investitora. Kako b izabrao optimalnu varijantu PAMM računa, investitor treba da se detaljno upozna sa rejtingom i efikasnošću Upravljača.

Rollover PAMM - računa

Šta je to Rollover PAMM-računa? (u daljem tekstu «Rollover»)? Rollover – to je procedura koja se vrši nakon svakog trgovinskog sata. Zapravo, Rollover predstavlja zbir sledećih operacija:

 • Fiksiranje trgovinskih rezultata;
 • Obračun visine provizije koja se uplaćuje upravljaču;
 • Analiza i ispunjenje zahteva za uplatu/isplatu kapitala;
 • Osvežavanje korisnih informacija koje su predstavljene na sajtu Kompanije.

Postoje 2 tipa Rollovera:

Otvoreni Rollover Zatvoreni Rollover
Dizajniran je tako da prikuplja statističke podatke i ažurira informacije o PAMM i upravljačkim računima, obračunava i vrši isplatu upravljačima i partnerima, izvršava zahteve u pogledu uplate/isplate sredstava Kreiran da prikuplja statističke podatke i zanavlja informacije o PAMM i upravljačkim računima na sajtu kompanije. Zahtevi za uplatu i isplatu sredstava se pri tome ne uzimaju u obzir.

Rejting PAMM-računa

Rejting PAMM-računa predstavlja javnu publikaciju PAMM računa koja ispunjavaja sledeće uslove:

 • PAMM-račun je registrovan najmanje pre mesec dana;
 • Podaci o registraciji su provereni i potvrđeni od strane Upravljača;
 • Kapital Upravljača iznosi ne manje od ranije ugovorene sume (na primer 3000USD/2000EUR).

Po pravilu, Rejting PAMM računa se formira po kriterijumu ostvarenih prihoda u poslednjih 6 meseci. Svi parametri na osnovu kojih je moguće formirati Rejting PAMM računa su:

 • Nivo prihoda (profita) u poslednjem mesecu;
 • Nivo prihoda za poslednja 3 meseca;
 • Nivo prihoda u poslednjih 6 meseci;
 • Nivo prihoda u poslednjih godinu dana;
 • Kapital Upravljača i njegova popularnost;
 • Ostali parametri.

Monitoring PAMM-računa

Sistem monitoringa PAMM-računa omogućava grafički prikaz rezultata trgovinskih operacija bez učešća bilansnih operacija (uplata/isplata).

Vrednost profitne jedinice (rus. «Цена Пая») – je važan pokazatelj kojim se reprezentuje stanje (promena stanja) sredstava na PAMM računu. Vrednost se formira isključivo na osnovu rezultata trgovinskih operacija i ažurira se sa svakim Rollover-om PAMM računa.

Investicije u PAMM račune omogućavaju trejderu da radi sa sredstvima nekoliko investitora istovremeno i to na jednom trgovinskom računu, s tim da se ostvarena dobit raspoređuje u skladu sa obimom investicija svakog pojedinačnog investitora. Pri tome, nakon što je plasirao svoju investiciju i izabrao Upravljača, investitor u potpunosti kontroliše svoj račun.

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2019. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore