Pretraga

Marginalna trgovina

Prvo kupujem, zatim prodajem

Marginalna trgovina – to je izvršavanje trgovinskih operacija uz pomoć tuđeg kreditnog kapitala (obezbeđuje ga broker ili centar za trgovanje). Takav vid trgovine podrazumeva posedovanje ličnih sredstava – zaloga, depozita koja služi kao obezbeđenje. Pri zatvaranju pozicije, ostvareni finansijski rezultat se obračunava kao razlika između kupovne i prodajne cene i na osnovu njega se založna suma povećava ili umanjuje.

Treba napomenuti da kod marginalne tregovine nema realne razmene finansijskih sredstava, već je u pitanju špekulativna radnja u kojoj objekat trgovine sam po sebi nije cilj kupoprodajne aktivnosti, već je to razlika u ceni. Mogućnost izvršenja trgovinskih operacija je krajnje jednostavna, a samim tim i mogućnost zarade usled kolebanja deviznih kurseva.

Osobenost ove trgovinske šeme je u tome što ona podrazumeva izvršenje suprotne trgovinske operacije (zatvaranje pozicije) sa jednakim valutnim obimom, ali sa određenom vremenskom distancom. Dakle, ako je prva operacija (otvaranje pozicije) bila kupovina, nakon određenog vremena uslediće prodaja.

 

Više o definicijama termina

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, TeleTrade koristi kolačiće. Nastavkom pregleda sajta teletrade-dj.rs. slažete se sa korišćenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

 • © 2000-2020. Sva prava zadržana.

  This site is managed by Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Sve informacije koje su objavljene na ovom sajtu ne predstavljaju osnovu za donošenje investicionih odluka, već imaju isključivo informativni karakter.

 • Učešće Kompanije TeleTrade u regulatornim telima. HK TeleTrade posebnu pažnju poklanja razvoju regulative u poslovanju na finansijskim tržištima. Mi smo zainteresovani za izgradnju visokokvalitetnog zakonodavnog okvira, uz obezbeđivanje maksimalnog konfora za rad našim klijentima u zemlji.

  TeleTrade je jedan od osnivača regulatorne neprofitne organizacije, poznate pod nazivom „Regulatorni centar za berzanske instrumente i tehnologiju“, a takođe je član Komisije za regulisanje odnosa učesnika na finansijskim tržištima.

 • Upozorenje o rizicima. Trgovina na finansijskim tržištima (posebno tzv. marginalna trgovina) pruža velike mogućnosti i dozvoljava investitorima da ostvare izuzetno veliku dobit, ali takva mogućnost je direktno povezana sa potencijalno visokim rizicima. Dakle, pre nego što se upustite u donošenje konkretnih investicionih odluka, trebate pažljivo razmotriti prihvatljivost takvih trgovinskih operacija sa stanovišta raspoloživih finansijskih sredstava i nivoa znanja koje posedujete.

 • Politika privatnosti.
  Upotreba podataka: za potpuno ili delimično korišćenje informacija sa sajta i linkova Kompanije TeleTrade neophodna je dozvola izvora informacija. Korišćenje materijala putem interneta je dozvoljeno isključivo putem hiperlikova sa sajta teletrade-dj.rs. Automatski uvoz materijala je zabranjen.

  Sva pitanja vezana za korišćenje materijala objavljenih na našem sajtu možete postaviti PR službi Kompanije TeleTrade.

 • bankarski
  transferi

Служба технической поддержки:
8-800-200-31-00, support@teletrade-dj.com

 • Онлайн-консультация
 • Заказать звонок
 • Написать письмо
Poveži se sa nama
Zakaži
uzvratni poziv
Gore